Kata joulupöytään kotimaista järvikalaa

HOMBURGIN HAUKI

  • 600 g nahattomia haukifileitä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • voita tai öljyä vuoan pohjalle
  • persiljaa

Ripottele hieman suolaa haukifileille ja sivele ne sitruunamehulla. Lado fileet voidellun uunivuoan pohjalle. Anna maustua hetken.

Riko keltuaisten rakenne ja levitä keltuaiset haukifileiden päälle. Kaada kerma vuokaan kalapalojen päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja juustoraaste. Laita vuoka uuniin, valele kalapaloja kermalla pari kertaa paistamisen aikana.

Paista noin 1/2 tuntia 200 asteessa. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.